Shop nu! Gratis verzending op orders > €75

Duurzaamheid

We maken héél bewuste keuzes bij de productie van onze collectie. De manier waarop onze kleren vervaardigd worden, de stoffen en producten die gebruikt worden, de werkomstandigheden van de mensen die onze collectie maken,… daar willen we absoluut niet op inboeten. We zijn dan ook héél dankbaar bij elke aankoop uit onze collectie! Dan weten we dat jullie diezelfde keuze maken. Dan beseffen we dat we samen met jullie kiezen voor een mooie toekomst.
Hier zie je de labels en waarvoor ze staan. Zo kan je heel concreet zien waarvoor we ons inzetten en waarom onze prijzen net iets hoger liggen dan die van de ketens in de winkelstraten. Maar waar je koopt wel kwalitatieve stuks waar je héél lang plezier aan zal beleven! 😉

Het @GOTS-label is een internationaal label voor biologisch textiel, opgericht in 2002. Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Er gelden ook kwaliteitsvereisten voor de producten op zich. Het label is verankerd in de Europese wetgeving. 

Het Fair Wear-label geeft aan dat productiebedrijven aangesloten zijn bij de @fairwearfoundation en aan hun controles op faire arbeidsvoorwaarden onderworpen zijn. Het zegt dus niet meteen iets over het product zelf, wel over de omstandigheden waarin de kledij gemaakt is. Wat voor ons minstens even belangrijk is!

Met dit label garandeert @PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het betreffende product aanwezig zijn.

De GRS is bedoeld voor bedrijven die het gerecyclede materiaal in hun producten willen controleren en die willen waken over de maatschappelijke, ecologische en chemische impact van hun productie. 

De Organic (blended) Content Standard (OCS) is van toepassing op non-food producten die minimaal voor 5% biologisch materiaal bevatten. De producten die dit label dragen controleert niet enkel de aanwezigheid en hoeveelheid biologisch materiaal in een eindproduct maar controleert ook de weg die de grondstoffen hebben afgelegd van de bron totaan het product.

Oeko-tex is een internationaal label dat garandeert dat er geen schadelijke stoffen in het gebruikte textiel zit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En maak kans op een waardebon van €100