FLAGSHIPSTORE DIKSMUIDE: Kasteelstraat 2 - Open DI-ZA 10u-18u
SHOP OOSTENDE: Adolf Buylstraat 50 - Open WOE-ZA 10u-18u ZO 11u-18u
GRATIS verzending vanaf €100

VIVE LE VÉLO FIETSFEEST

Zaterdag 26 augustus fietsplezier voor jong en oud, randanimaties, foodtrucks en optreden van Les François!

Fietsfeest
Zaterdag 26 augustus is er een tweede fietsfeest op de Grote Markt. Kinderen staan deze editie centraal, dus rijden we met zijn allen een deel van de blauwe route (16 km). Om 14.30 uur gaat het startschot en trekt Karl de kop. Inschrijven voor de groepstocht is nodig, want er is een verrassing voorzien voor kinderen.

Wie wil kan ook één van de routes op eigen houtje afleggen. Tussen 13 en 15 uur is er een vrije start van alle routes (afstanden tussen 28 en 171 kilometer). Échte wielertoeristen kunnen die dag uiteraard ook de langste routes afleggen. Dat kan gerust al met een start in de voormiddag, zodat je bij aankomst welverdiend getrakteerd wordt op Franse ambiance.

Lekkernijtje onderweg

Wie de blauwe route fietst (28 km) gaat best eerst langs bij de infostand op de Grote markt, waar je een aangename verrassing wacht. Voor zowel de jonge fietsertjes, als de iets oudere deelnemers is onderweg een lekkernijtje voorzien.

De blauwe en rode route zijn volledig bewegwijzerd, de andere routes kan je via het fietsknooppuntennetwerk of gpx volgen. De kaart met alle routes kost tien euro en is beschikbaar bij de dienst Toerisme en op 26 augustus ook bij de infostand op de Grote Markt.

Fietsdorp
Vanaf 15.30 uur verandert de Grote Markt in een ‘Vive le Vélo!’ fietsdorp, met heel wat animatie, petanque, een fietsparcours, Picon en Franse chansons door ‘Les François’ vanaf 17 uur. Zowel het fietsen als de toegang tot het fietsdorp is gratis.

Search